Casa de nines Modernista - Creació i muntatge

Fa uns dies que m'estic dedicant a fer una nova casa de nines, aquest cop la casa és d'estil de principis del segle XX (modernista català) però en la seva versió més senzilla.
És complicat trobar cases de nines d'aquesta època, i més si les volem d'estil català.

Vaig estar buscant cases reals que m'agradés l'estil de la seva façana. Finalment vaig triar aquesta de la ciutat de Terrassa, que té un estil que s'ha utilitzat en moltes cases de l'època.
Els elements decoratius com forma de la porta, finestres i reixes, les vaig mirar de cases de Sabadell i fotos de l'època.

El repte és passar-la en format de dues dimensions i dividir cada element en diferents peces, per a poder tallar la fusta de forma adequada i que encaixin totes les peces entre elles.

Al ser la primera casa que feia des del començament (des del disseny), vaig decidir fer-la d'una sola planta i dues habitacions.



Un cop trobat el disseny toca tallar la fusta.
Vaig anar a Espai Creactiu, a Sabadell, ja que m'ho van recomanar diverses persones. Allà, en Marc, un dels treballadors, em va ajudar a acabar d'ajustar els elements en format digital i va tallar la fusta en una màquina que és una mena d'impressora però que en comptes de tinta utilitza un làser per tallar les peces (ara mateix no sé com es diu la màquina).


D'aquí van sortir un munt de peces amb olor a recremat :D
Vaig utilitzar fusta de 7 mm per a l'estructura base de la casa, i fusta de 3 mm per a la decoració.
Totes les peces van quadrar perfectament, després de l'ajuda del Marc, i una amiga em va ajudar a polir les peces que havien quedat amb un acabat una mica bast.

Els elements petits com baranes, finestres, portes, números i marcs són més delicats, però espectaculars.
Tenia por que la màquina no pogués tallar unes peces tan petites i complicades, però van quedar genials.


Com un amic em va dir que havia d'aprofitar la fusta restant, vaig decidir fer mobles d'estil modernista, i la veritat és que estic molt contenta d'haver-ho fet. És el complement ideal per a la casa.
Per als mobles vaig adaptar dissenys de mobles modernistes reals a la proporció 1:12.



Per a les parets i terres de l'interior vaig utilitzar paper de mosaic Worlmodel, de la botiga Tienda de Casitas, que sempre van molt de pressa en servir el material.


Un cop pintats els interiors i tenir els papers enganxats vaig unir les diferents peces per formar dues habitacions i la façana.


La façana la vaig revestir amb massilla, la vaig pintar i decorar amb els diferents elements exteriors. 




L'interior el vaig decorar amb els mobles, les llums i diferents elements en miniatura per a donar el toc realista.



CASA MODERNISTA ACABADA

EXTERIOR:







INTERIOR:

L'habitació petita, amb molta llum "natural" és l'espai perfecte per a les plantes i el bressol per a fer la migdiada (els llençols també són fets a mà).





El menjador, amb taula gran, aparador amb mirall i cadires, està preparat per al berenar, amb xocolata, melindros i una caixeta de galetes Trias.



A l'aparador tenim una Verge de Montserrat, una gerra de vidre i contes infantils de l'il·lustrador Pere Torné Esquius.






A les parets pengen quadres de retrats de la meva família.



Les puntes que decoren finestres, taula i aparador són fetes a mà.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada